Je huis een nieuwe look geven? Verlaag je plafond

Geen categorie

Het zal je niet heel belangrijk lijken, maar een plafond is belangrijker dan je denkt. Met name de hoogte van het plafond bepaalt een groot gedeelte van de sfeer van je ruimte. Heb je een te hoog plafond dan geeft dat een kille sfeer. Een plafond verlaagd biedt in alle gevallen een oplossing. Denk je na over je plafond te verlagen dan zijn de volgende voordelen waar je optimaal gebruik van kunt maken.

Je kunt met een verlaagd plafond inbouwverlichting kwijt

Als je je plafond laat verlagen dan kun je makkelijk je inbouwverlichting kwijt. Dit type verlichting is voor iedereen die van een strak interieur houdt aan te raden. Daarnaast zijn de speciale inbouwspots ideaal geschikt als sfeerverlichting. Ben je zelf een handige klusser dan kun je de inbouwverlichting zelf verwerken in je verlaagde plafond, maar ook veel gespecialiseerde bedrijven kunnen de klus binnen een paar uur klaren.

Met een verlaagd plafond kun je heel makkelijk kabels, draden en buizen wegwerken

Een verlaagd plafond is ideaal om allerlei soorten kabels, draden en buien weg te werken. Daarnaast is het mogelijk om een automatische ventilator in je verlaagde plafond te verwerken 

Je verlaagde plafond isoleren

Wil je je plafond akoestisch of thermisch isoleren? Dat is mogelijk, omdat tussen het bestaande plafond en verlaagde plafond genoeg ruimte over is. Je krijgt niet alleen de kans om het op een esthetisch manier over een andere boeg te gooien, maar je kunt ook genoeg winst boeken op het isolatie vlak. 

Een verlaagd plafond breng meer gezelligheid

Met een verlaagd plafond kun je heerlijk je creativiteit de vrije loop laten. Je kunt met verschillende hoogtes en vormen werken en helemaal je eigen invulling geven. Zo is het heel interessant om boven de eettafel een lager plafond te verwerken met mooie warme verlichting. Op deze manier maak je een gezellig klein hoekje en dat voor een heel klein budget. Ook is het mogelijk om met verf een speciaal effect te maken.

Je hebt naast vloerverwarming ook plafondverwarming

Je wist het waarschijnlijk niet, maar je hebt naast vloerverwarming ook plafondverwarming. Je kunt namelijk verwarmingsbuizen door het verlaagde plafond laten lopen. Men noemt het ook wel een klimaatplafond en het bestaat uit koppelende buisjes aan elkaar met polypropyleen matten in het plafond. Het is mogelijk om de plafondverwarming aan te sturen met een domoticasysteem of een simpele kamerthermostaat. Ben je in het bezit van een omkeerbare warmtepomp dan kan je op deze manier zowel verwarmen als verkoelen.