Kind naar de opvang? Hier moet je op letten!

Lifestyle
Kind naar de opvang

Zit je verlof erop of heb je, na een tussenpauze, een nieuwe baan? Dan moet je niet alleen goede werkkleding en de nodige kantoorartikelen regelen, maar ook oppas voor de kids. Kies je voor een kinderdagverblijf dichtbij huis of dichtbij je werk? Hoe weet je zeker dat je zoon of dochter in goede handen is? En sluiten de openingstijden aan op jouw werkrooster? Kortom: waar moet je op letten als je kind naar de opvang gaat?

#1 Goede zorg

Goede zorg is natuurlijk het belangrijkste aandachtspunt als je kind naar de opvang gaat. Je wilt je zoon of dochter met een gerust hart kunnen achterlaten! Om een geschikte opvang te kiezen, kun je een dagje proefkijken. Je bezoekt het kinderdagverblijf dan eerst samen met je kind en is er een klik, dan is het in de meeste gevallen ook mogelijk om kosteloos een dagdeel te proberen of je kind zich thuis voelt in de groep.

#2 Een goede locatie

Veel ouders stellen als tweede vereiste dat hun kind naar de opvang gaat bij een kinderdagverblijf dat op de route naar kantoor ligt. Op die manier hoeven ze niet extra in de file te staan voor de rit naar de opvang, dat scheelt een hoop gehaast bij het brengen en ophalen. In en om steden is vaak een ruim aanbod aan kinderopvang. Een simpele Google search, ‘kinderopvang Amsterdam’ bijvoorbeeld, levert tientallen resultaten in de buurt op waaruit jullie een selectie kunnen maken.

#3 Kind naar de opvang als flexwerker

Niet iedereen werkt van negen tot vijf, sterker nog: de groep flexwerkers is in de afgelopen jaren enorm toegenomen! Flexibele openingstijden kunnen daarom ook een vereiste zijn als je kind naar de opvang gaat. Er zijn kinderdagverblijven die ruimere openingstijden bieden voor ouders met wisselende werktijden.