De meest gemaakte webdesign fouten

marketing

Webdesign is niet meteen de makkelijkste skill om jezelf eigen te maken, ook al denken veel mensen dat het makkelijk is. Zo moeilijk kan het toch niet zijn? Je zorgt gewoon dat alles in de pagina staat en klaar! De meest gemaakte webdesign fouten tonen aan dat het allemaal toch niet zo makkelijk is!

Door een ervaren webdesign bureau in te schaken, vermijd je blunders als deze!

De meest gemaakte webdesign fouten

  • Mobiele gebruikers worden vergeten. Je website moet mobiel-vriendelijk zijn, anders verlies je meer dan 50% van je bezoekers.
  • Er is teveel aan de hand. Een te druk design schrikt bezoekers af. Ze weten niet waar eerst te kijken en hebben geen rustgevende ervaring op je website.
  • Er is niet genoeg aan de hand. Inderdaad! Je kunt deze fout ook in de andere richting maken! Zorg dat er voldoende materiaal is om de aandacht van je bezoekers vast te houden.
  • Geen favicon. Een favicon is essentieel om je website te onderscheiden van andere tabs die een gebruiker heeft open staan.
  • Automatische carrousels. Dit type van ongewenst bewegend beeld verstoort de rust. Veel internetgebruikers klikken weg wanneer ze nerveus worden van je slideshow.
  • Onduidelijke lettertypes. Kies voor het web altijd een open en neutraal lettertypes. Je frivole lettertype ziet er misschien goed uit, maar handig is het echt niet!
  • Geen witruimte. Je bezoekers snakken naar witruimte op een website. Deze rustpunten zorgen voor een ontspannen surfervaring. 

Zorg ervoor dat je deze webdesign vergissingen niet maakt!

Dit zijn de meest voorkomende webdesign fouten die mensen maken, maar er zijn er nog wel enkele! Let dus goed op en denk na over je design. Wat wil je bereiken? Wat wil je dat de bezoeker doet? Contacteer ons voor professioneel advies op maat van jouw project.