De voor- en nadelen van verschillende verpakkingen

Design

De tijd dat producten en levensmiddelen zomaar klakkeloos in plastic werden verpakt ligt achter ons. Tegenwoordig wordt er bewuster gekozen voor een bepaalde soort verpakking. We namen een aantal verpakkingen onder de loep, maar bij www.musverpakkingen.nl vind je er meer. Daarbij keken we naar de specifieke voor- en nadelen van deze varianten.

De gesealde blister
Dit is een verpakkingsvorm die je nog heel regelmatig tegenkomt. Zeker bij producten die je in de bouwmarkt koopt maar ook in de overige detailhandel bedrijven zie je regelmatig een blister om het product heen die dicht geseald is. Dit heeft als groot voordeel dat het een verpakking is die de inhoud duidelijk aan de gebruiker toont. Zeker wanneer het gaat om spullen die je nodig hebt voor je huis en bij speelgoed is het zaak dat dit goed getoond wordt. Je kan de afmetingen zien en bij speelgoed zie je goed of het te hanteren is door een kind. Het heeft uiteraard ook een groot nadeel. De gesealde blister is uitermate lastig te openen. Je hebt er bijna een mes voor nodig om een product uit de verpakking te halen. Daarnaast zwijgen we nog over de schadelijke effecten van plastic op het milieu.

Een kartonnen verpakking
Een kartonnen verpakking geeft jouw product een meerwaarde in die zin dat het meer milieubewust is verpakt. Het karton zal gemakkelijker worden afgebroken wanneer het wordt weggegooid. Er is ook een nadeel aan deze manier van verpakken. Het karton zal namelijk in veel gevallen kwetsbaarder zijn doordat vocht de verpakking en daarmee ook het product zal aantasten. Het is dan ook altijd raadzaam dat een kartonnen verpakking is voorzien van een coating die het vocht tegenhoudt.