Het belang van informatiebeveiliging

beveiliging

Wanneer je als consument op het internet bent wordt er nogal wat informatie online over jou verzameld. Je moet voor het lezen van een nieuwsbrief jouw mailadres achterlaten. Daarnaast moet je bij veel bedrijven wanneer je wat bestelt jouw bankgegevens afgeven in combinatie met jouw naam. Bij zakelijke bestellingen moet je meer gegevens zoals je kamer van koophandel informatie afgeven. Het is zaak dat je goed kijkt naar de veiligheid op het internet. Iso 27002 is een normering die aangeeft of jouw gegevens online wel veilig zijn en op iso2handle.nl lees je hoe je dit vorm kunt geven. 

Hoe een cyberaanval jouw bedrijf platgooit
Wanneer je als bedrijf informatie van klanten verzamelt is het zo dat je een behoorlijke verantwoordelijkheid op je neemt. Jij hebt privacygevoelige informatie van klanten in jouw bestanden staan. Een cyberaanval zal dan ook in alle gevallen jouw bedrijf voor een poos platgooien. De versleuteling van die privacygegevens is ontgrendeld en daarnaast zal jouw website een lange periode voor de veiligheid uit de lucht moeten tot het lek boven water is.

Betrouwbaarheid
Wanneer klanten doorhebben dat hun privacy gevoelige informatie ‘op straat ligt’ zullen ze voor een deel het vertrouwen in jouw bedrijf verliezen. Het is dan ook heel belangrijk dat jij de betrouwbaarheid van jouw online gegevens weet te garanderen. Door jouw gegevens volgens de laatste updates in de normering te beveiligen weet je zeker dat jij betrouwbaar bent en blijft voor je klanten. Wanneer jij je actief bezig wil houden met de online betrouwbaarheid van de informatie op jouw website is het goed om advies in te winnen. Daarnaast lees je daar welke dienstverlening er online beschikbaar is om jouw website technisch up to date te houden. De informatiebeveiliging van jouw bedrijf is dan optimaal.